De meeste mensen hebben al van groene thee gehoord en hem wellicht ook al geproefd.  Naast groene thee heb je ook witte en zwarte thee. Alle 3 komen ze van de theeplant ‘ de Camellia Simensis’. Witte thee wordt gemaakt van de jongste knoppen en jonge blaadjes zonder verdere bewerking.  Groene en zwarte thee worden gemaakt met  blaadjes van de volgende plukbeurten  en hebben verschillende productieprocessen. Voor zwarte thee worden de blaadjes gestoomd en geroosterd, soms ook gerookt  en verliezen ze een aantal polyfenolen. Voor groene thee worden de blaadjes gestoomd-gefermenteerd en behouden alle goede eigenschappen. Witte en groene thee bevatten tal van gunstige effecten op de gezondheid en worden terecht superfoods genoemd.

Het perfecte kopje thee zetten.

Best thee zetten met niet gekookt water (de temperatuur van het water  tussen 75 en 85 °C). Een theelepel is voldoende voor één grote kop thee, een afgestreken eetlepel genoeg voor een liter thee. De blaadjes ontvouwen en zwellen tijdens het infuseren sterk, zorg dus zeker voor een voldoende groot recipient. Ikzelf gebruik niets en laat de blaadjes los in de pot of in de kan. Zo hebben ze maximale ruimte om zich te ontvouwen en kan je bovendien ook nog genieten van ' dansen van de theeblaadjes '. De theeblaadjes overgieten en ze laten trekken, zeker 15 minuten om de antioxidanten los te maken, een maximum duur is er niet. Als de theeblaadjes op de bodem van je pot liggen is een indicatie dat je thee, drinkklaar is.  De theeblaadjes van de witte en groene thee mogen daarna terug overgoten worden voor een tweede en zelfs derde trekbeurt. 

Bewaren van thee

De grootste vijanden van thee zijn lucht en zonlicht. Thee altijd bewaren op een donkere, koele niet vochtige plaats. Best in een afgesloten recipient, liever glas dan blik. Op deze manier blijft thee zeker een jaar lang goed.

Meest recente reacties

27.11 | 19:12

Goedeavond , ja hoor , stuur mij gerust een mail met uw adresgegevens . dolefevre@live.be

26.11 | 20:09

Ik wil graag het boek ‘ Voor mensen die het moe zijn moe zijn’ bij u bestellen. Verzend u ook naar Nederland? Met vriendelijke groet, Arjen.

27.09 | 10:33

Geen probleem om op te sturen naar nederland . er komen dan 7€ verzendkost bij met gewone post. stuurt u mij even een mailtje dolefevre@live.be

27.09 | 10:31

stuurt u even gewoon een mailtje? dolefevre@live.be

Deel deze pagina