Etherische of essentiele olies worden gewonnen uit planten en plantendelen. Ze hebben een krachtige genezende werking op lichaam en geest. Naargelang hun soort zijn essentiele olies antiseptisch, antiviraal, ontstekingswerend, ontspannend, reinigend ...

Etherische olies worden gebruikt via  inhalatie door verdamping ofverstuiving  of in een basisolie voor massage of bad.  Etherische olies die je wil gebruiken in bad best oplossen in een weinig melk en aan het volgelopen bad toevoegen.

Let wel 

Etherische olies buiten het bereik van kinderen houden

Geen munt of citrusvruchten in bad gebruiken

inlichtingen inwinnen voor gebruik bij zwangerschap en inwendig gebruik.

Best niet zonnen tot 12u na gebruik, Sommige etherische olies zijn fototoxisch.

Naast de bestaande verdampers en vernevelaars, met of zonder kaars bieden wij ook nog een vrij eenvoudig alternatief voor het gebruik van etherische olies: het geursteentje. Het geursteentje besaat uit 2 delen. Het onderstuk is op hoge temperatuur gebakken en absoluut oliedicht. Het poreuze bovenstuk abosrbeert gemakkelijk de opgedruppelde olie, elke dag een 5tal druppeltjes. Het geursteentje is vooral geschikt voor ruimtes waar een brandend kaarsje niet gewenst is , slaapkamer, badkamer , toilet ... Wil je optimaal genieten van het geursteentje , dan mag het op max 1 m staan van de persoon die er het nut van wil. Het geursteentje is vb. ideaal te gebruiken op het nachttafeltje. Voor gezonde luchtwegen druppel elke dag , bij kinderen 3 druppels, bij volwassenen 5 druppels eucalyptus. Een muggenvrije nacht ? Elke avond 3 tot 5 druppeltjes antimuggensynergie opdruppelen.

Meest recente reacties

27.11 | 19:12

Goedeavond , ja hoor , stuur mij gerust een mail met uw adresgegevens . dolefevre@live.be

26.11 | 20:09

Ik wil graag het boek ‘ Voor mensen die het moe zijn moe zijn’ bij u bestellen. Verzend u ook naar Nederland? Met vriendelijke groet, Arjen.

27.09 | 10:33

Geen probleem om op te sturen naar nederland . er komen dan 7€ verzendkost bij met gewone post. stuurt u mij even een mailtje dolefevre@live.be

27.09 | 10:31

stuurt u even gewoon een mailtje? dolefevre@live.be

Deel deze pagina