In 2011 vormen 36 fiere vrouwen uit het dorp Boni de vrouwenorganisatie Yiri Wi (= “Samen werken aan een duurzame toekomst”). Zij produceren pure karité en zeep voor Chéry Faso. Producten die hier worden verkocht aan een eerlijke prijs. Door de winst uit verkoop beschikken de karitémama’s intussen over twee productiecentra waar zij zowel zeep als karité maken. Trui Rachel is de bezielster om deze producten hier in Vlaanderen te leren kennen, wij stappen heel enthousisast in haar project mee.

Puur Natuur

Karitéboter is afkomstig van de noten van de karitéboom. De boom is heilig en beschermd, en groeit in de vrije natuur van de Afrikaanse Sahel. De noten worden volgens eeuwenlange traditie door de vrouwen verwerkt tot karitéboter.

 Pure Producten

Karitéboter, ook wel sheaboter of galamboter genoemd, is een verzorgende balsem rijk aan vitaminen A, D, E en F. Karitéboter hydrateert, beschermt en helpt de elasticiteit van de huid te herstellen. Deze boter is geschikt voor alle huidtypen en kan zowel voor gezicht, lichaam en zelfs haar gebruikt worden.

Pure Ambacht

De productie van karitéboter is een traditionele, vrouwelijke activiteit. Door de oogst van de karitéboom met ons te delen, verwerven lokale vrouwengroepen een eigen bron van inkomsten en een grotere economische onafhankelijkheid.

De prodcuten van Chery Faso zijn via de webshop te koop.  Ideaal eindejaarsgeschenkje. Producten te vinden onder knop 'artikel in de kijker' op de eshop pagina.

Meest recente reacties

27.11 | 19:12

Goedeavond , ja hoor , stuur mij gerust een mail met uw adresgegevens . dolefevre@live.be

26.11 | 20:09

Ik wil graag het boek ‘ Voor mensen die het moe zijn moe zijn’ bij u bestellen. Verzend u ook naar Nederland? Met vriendelijke groet, Arjen.

27.09 | 10:33

Geen probleem om op te sturen naar nederland . er komen dan 7€ verzendkost bij met gewone post. stuurt u mij even een mailtje dolefevre@live.be

27.09 | 10:31

stuurt u even gewoon een mailtje? dolefevre@live.be

Deel deze pagina