Matcha thee

Matcha is Japanse groene thee vermalen tot poeder. Matcha komt dus ook van de  blaadjes van de theeplant Camellia sinensis. De herkomst en productiewijze van deze groene thee is wat Matcha maakt. De verschillende stappen in het productieproces  van de theeblaadjes bepalen de kwaliteit van de thee. Matcha plantages worden 4 weken vóór de oogst met donkere zeildoeken afgedekt. Hierdoor krijgen de theeplanten 90% minder zonnelicht. Ter compensatie maken de theeplanten intensief chlorofyl aan en produceren de blaadjes zeer veel aminozuren. Een oeroud geheim medicijn ontstaat met een zacht zoete smaak en een felgekleurd groen blad.

Matcha is eeuwenlang voorbehouden geweest voor de Keizer en zijn elite. De Chinezen brachten de groene thee bij de Zen-boeddhisten. Een boeddhistische monnik promootte de Matcha als wonderbaarlijk geneesmiddel om het leven te verlengen en introduceerde in de 12de eeuw op zijn beurt Matcha als meditatiedrank in de kaste van de Samoerai. Van daaruit verspreidde deze bijzondere groene thee in poedervorm (Matcha) zich verder.

Matcha is donker groen en smaakt zoet met een zachte nasmaak. Matcha is stimulerend en verkwikkend maar ook kalmerend. 

De werking van de antioxidanten in de supervoeding Matcha (gemalen groene thee) blijkt veel sterker te zijn dan deze in andere thee’s. Matcha is supervoeding en heeft een ontstekingsremmende werking op het immuunsysteem. Matcha bevordert dan ook de algemene gezondheid. Matcha kan je gebruiken als supervoedsel, door te mengen in gerechten, sauzen en dranken. Matcha kan je natuurlijk ook gewoon drinken, als thee, maar dan wel de hoogste kwaliteit keizerlijke, groene thee. Door de antibacteriële, anti-inflammatoire en  antioxidante werking heeft Matcha een positief effect op hart- en bloedvaten, lever, longen,  spieren en huid. Supervoedsel Matcha kan ook met succes worden ingezet bij kanker, diabetes, osteoporose, overgewicht,Alzheimer en andere ouderdomsziekten.

Detoxen en ontgiften, Fit de lente beginnen

De Lente piept om de hoek. Tijd om ook ons lichaam klaar te maken voor de lente en zomer na de lange winter.

De allerbeste manier om je lichaam te detoxen is water drinken, minimaal 1.5 liter per dag. Water helpt immers bij het afvoeren van schadelijke stoffen en is daarom een essentieel onderdeel van elke gezondheidskuur.. Ook kruidenthee is gezond en telt bij de totale hoeveelheid water die je op een dag moet drinken. Wij bieden u 3 mengelingen, eentje als bloedzuiveraar, eentje voor het zuiveren van nieren, blaas en urinewegen en tenslotte ook de mix voor het reinigen van lever en darmen.

Vetten, suikers en koolhydraten belasten je lichaam, dus gebruik die zo weinig mogelijk. Wat je dan wel mag eten? Vooral veel groenten, aangevuld met een stukje fruit .

Ook bewegen is belangrijk in een ontgiftingskuur. Naast je dagelijks halfuurtje wandelen, fietsen best ook even iets intenser sporten

Soepel bewegen met zwarte bes en/of curcuma

Probleem waar we allemaal vroeg of laat, licht of heftiger mee geconfronteerd worden bij het verouderen.  onderstaand boekje leert ons hoe we onze bewegelijkheid met planten kunnen bevorderen, de pijn kunnen bestrijden en weer fluitend door het leven fietsen 🙂

 

http://www.bewegenzonderpijn.com/download/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=boekje_BE_okt_2015

of mailtje sturen als t niet lukt om te downloaden, ik mail het dan door.

zwarte bes blad, tinctuur, curcuma te verkrijgen op de ochtendmarkten of via de webshop.

Muggenvrij de zomer door

Muggenvrij de zomer door met een synergie van plantenolies waar muggen een hekel aan hebben. Verkrijgbaar in roller , of te gebruiken op een geursteentje 

 

Allergie definitief kwijt !!!

Allergie lijkt een kwaal die steeds meer mensen teistert. De farmaceutische industrie heeft inmiddels een arsenaal aan pillen, spuiten, snuivers ontwikkeld die op een comfortabele manier de symptomen bestrijden zonder de oorzaak aan te pakken.

NLP en allergie van Paul Liekens helpt je zelf de oorsprong en oorzaak van je allergische reactie te vinden om vervolgens een methode aan te reiken om die oorzaak te her programmeren.

Het is Paul Liekens gelukt om acht personen die niets va NLP afwisten binnen enkele uren op te leiden om zichzelf van een allergie af te helpen tijdens een live VTMtelevisie programma.

Volg even mee op volgende beelden

 

 

 

In het Anertje NLP en allergie krijg je als lezer stap voor stap inzicht in het mechanisme van allergie, zodat je jezelf ervan af kunt helpen. en mocht dat toch niet meteen lukken, kan je eventueel een beroep doen op een NLP coach.

Wil je meer weten over Paul?   www.paulliekens.be

Of een kijkje nemen in de workshops die hij samen met Myr-I-am organiseert . http://www.myr-i-am.com/agenda

nlp en allergie 1

NLP en allergie 2

Opmerkingen

19.09.2015 20:29

micheline van Twembeke

Ik zou willen van die actie genieten indien mogelijk

19.09.2015 22:43

dominique

Goedeavond, geen probleem. U kan gewoon via de webshop bestellen. er zullen verzendingskosten aangerekend worden ( ik kan dit niet vooréén artikel uitschakelen. ik stuur u echter een nieuwe factuur.