Rooibosthee is een gezonde kruidenthee afkomstig uit Zuid-Afrika, 
zit vol vitaminen en mineralen en wat plantaardige eiwitten. 
Rooibosthee is vrij neutraal van smaak met een aangenaam aroma en wordt nooit bitter, behoudt zijn aangename aroma, zelfs wanneer het een paar dagen in de koelkast bewaard wordt. Daarom gebruiken de mensen in Afrika deze thee vaak als ijsthee. 
Rooibosthee is rustgevend en 's avonds gedronken, bevordert hij een gezonde slaap. 

 

Bereiding rooibos thee

 
Rooibosthee kan gedronken worden als een traditionele thee, gezet in kokend water. 
Wat ook gebruikelijk is de zakjes thee laten meekoken, dus reeds bij het koude zetwater toevoegen. De gezonde werking wordt hier positief door beinvloed, 
Aangezien er geen cafeïne in rooibosthee aanwezig is, kan het geen kwaad als het zakje in de theepot blijft liggen.

 
 
Experimenteer eens met rooibosthee en maak eens

  • een heerlijke ijsthee: citroen, limoen, ijsklontjes. Bereiding: Zet een pot rooibosthee met rooibos thee met een smaakje zoals met mango. Laat het 5 minuten trekken. Voeg een paar schijfjes citroen of limoen en wat zoetstof naar smaak toe. Zet in de koelkast, zodat de icetea goed kan afkoelen. Ijsklantjes toevoegen.
  • een verrassende cocktail: grapfruitsap, sinaasappelsap
  • een verkwikkende sportdrank: honing en een paar druppels citroen
  • verrijk soepen en sauzen eens met rooibosthee, gewoon zakje laten meekoken